Avontuurlijk Wonen

Na de eerste bewonersinformatie bijeenkomst van 19 mei, organiseren wij in de week van 18 oktober diverse vervolgsessies.
Wil jij meer te weten komen over wonen in het Living LAB 040 en voor de sessies worden uitgenodigd?
Vul dan jouw contactgegevens in onder de knop ‘meer informatie’, wij zullen jou dan meenemen in de informatieverstrekking. 

Living LAB 040 ligt in de nieuwe wijk Buurtschap Te Veld. Buurtschap te Veld is niet zomaar een wijk. Hier woon je samen, onconventioneel en in het groen. Er worden in de wijk grenzend aan de Castiliëlaan 670 woningen gebouwd die in kleine groepjes verspreid in het landschap staan. Living Lab 040 is hier onderdeel van. In het Living Lab 040 worden 119 woningen gerealiseerd. Wonen in het Living Lab is ook jouw avontuur.

Hier mag je initiatief nemen, mee denken en mee-experimenteren. Samen met gelijkgestemden ontdek en creëer je jouw stad van morgen. Het Living Lab sluit goed aan bij de enorme vraag naar betaalbare woningen. Deze zomer al kunnen de eerste bewoners een thuis betrekken. De bewoners worden betrokken bij de experimenten waarmee we samen de kennis opdoen. Wil jij avontuurlijk wonen en met ons bouwen aan de stad van morgen?

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het wonen in het Living Lab 040 eruitzien?

Living Lab 040 is de naam van het gebied waar we bewoners kunnen wonen in een experimentele omgeving. Hier vind je gelijkgestemden die samen met jou de stad van morgen willen ontdekken. Hier woon je in een dynamische omgeving, samen met je buren. Jouw creativiteit en nieuwsgierigheid maken jouw nieuwe thuis en geven het samen met de woonomgeving een unieke identiteit.

Hoe komt dat avontuurlijke wonen er precies uit te zien?

Dat weten we nog niet precies en dat is ook het leuke. Dat gaan we samen ontdekken. Het is tenslotte een experimenteerruimte. Wel weten we dat we op zoek zijn naar hoe je betaalbaar en fijn kunt wonen in een verdichte stad. Dat proberen we uit met vernieuwende woonconcepten, die we gaandeweg verbeteren, aanpassen of misschien wel verplaatsen of vervangen.

Is wonen hier betaalbaar?

Dat is een van de belangrijkste uitgangspunten. We streven ernaar om minimaal zeventig procent van de woningen onder de huurgrens te realiseren. Dit willen we bereiken door slimmere processen vorm te geven en te werken met modulaire oplossingen. Ook kijken we naar andere financierings- en verdienmodellen. We gaan bijvoorbeeld ook onderzoeken hoe we woon- en leeflasten zo laag mogelijk kunnen houden. Denk aan woonlasten zoals energie, maar ook ruildiensten en delen staan hierbij centraal.

Hoe kan ik me inschrijven?

Als je graag in het Living Lab 040 wilt wonen en met ons de stad van morgen wilt ontdekken, dan kun je je aanmelden via de contactbutton. Wij noteren je dan op de lijst van geïnteresseerden en zullen je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Een beetje geduld is wel noodzakelijk, omdat we nog volop in ontwikkeling zijn. Heb je ondertussen inspirerende ideeën waarmee geëxperimenteerd kan worden.

Wat gebeurt er na vijftien jaar?

De looptijd van het project is vijftien jaar. Living Lab 040 is te gast in het landschap. Voor het einde van de looptijd wordt besloten wat er gebeurt met de objecten die in het gebied zijn gerealiseerd.