Over Living LAB 040

Het Living LAB is een initiatief van Jos Lichtenberg en Monique Donker en is in nauwe samenwerking met Gemeente Eindhoven en Amvest ontwikkeld.

Over Jos Lichtenberg

Jos werkte jaren in de bouwindustrie. Onder andere als consultant voor industriële, uitvoerende en creatieve bedrijven in de sector. In 2002 promoveerde hij op succes- en faalfactoren bij productontwikkeling en aansluitend werd hij in 2003 benoemd tot hoogleraar Productontwikkeling aan de TU/e. Hij is bedenker van Slimbouwen®, schrijver en bevlogen spreker. Zijn hart gaat sneller kloppen van projecten met een hoge ambitie en complexe vraagstukken. De afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van de voorbereiding van het Living Lab 040.

Over Monique Donker

Monique’s leven staat in het teken van innovatie. Gedreven door dagelijkse verwonderingen, ziet ze altijd mogelijkheden om tot vernieuwing te komen. Haar projecten hebben dan ook een paar gemeenschappelijke delers: constant blijven ontdekken in een veranderende wereld, waarbij de mensen en hun welzijn centraal staan. Met diverse onderzoeken heeft zij zich ontwikkeld tot expert op het gebied van succesvolle adoptie van innovaties binnen de bouw. Ze is aanjager van diverse trajecten gericht op het verduurzamen van scholen en besteed veel van haar tijd om het Living LAB 040 tot een succes te brengen.